Interview Eddy Terstall

In Vox Populi schets filmmaker Eddy Terstall (1964) een satirisch beeld van de hedendaagse Nederlandse politiek. Terstall zou hiermee zijn maatschappijtrilogie afronden, maar verklaart in gesprek met The Cult Corner dat er nog een deel gaat komen. We spraken hem in Amsterdam, vlak na de première van Vox Populi op het Nederlands Filmfestival.

Lees hier het hele interview.


____________________________________________________

Van vrijdag 21 t/m woensdag 26 november 2008 vindt in Amsterdam het Shadow Festival 2008 plaats. Het documentaire festival draagt dit jaar de naam 'Special edition: 8 ½'. Een wezenlijke verandering ten opzichte van voorgaande jaren is de intieme opzet van het festival. Zo worden de liefhebbers van non-mainstream documentaire onder meer verwelkomd in de huiskamers van prominente Amsterdammers: de 'Cinema d'amis'-avonden.

Naast de sfeervolle huiskamers vond het Shadow Festival dit jaar onderkomen in de Doelenzaal (Kloveniersburgwal 87). Op vrijdag 21 november wordt hier de openingsfilm Chaiqian (Slopen) van de jonge Amerikaanse cineast J.P Sniadecki vertoond: een sterk cinematografische tableau vol humor, geheel gefilmd tijdens sloopwerkzaamheden aan een bouwterrein in China.

Ook vertonen de twee hoofdgasten van het festival - Sean McAllister en Pawel Pawlikowski - hun werk in de Doelenzaal. De Brit Mcallister zal een lezing geven over zijn ervaring als pionier van de kleine camera, de eenmans-crew. Na de lezing volgt zijn vermaarde film Minders waarin het leven in Bagdad na de eerste Golfoorlog tastbaar wordt weergegeven. De Poolse filmmaker Pawlikowski zal onder meer spreken over zijn transitie van documentaire naar fictie. Pawlikowski's documentaires over Oost Europa zijn vooral bekend om hun subtiele ironie. Na de lezing wordt Pawlikowski's documentaire Serbian Epics vertoond, een wrang beeld van het Balkan conflict onder Karadzic.

Website: www.shadowfestival.nl

Intekening voor de 'Cinema d'amis'-avonden is op de website mogelijk vanaf woensdag 5 november aanstaande.

eddy terstall