Interview Fien Troch


Regisseuse Fien Troch wordt in haar thuisland België beschouwd als vaandeldrager van de nieuwe Belgische cinema. Haar debuut EEN ANDER ZIJN GELUK werd onderscheiden met vele (inter)nationale prijzen en gekozen tot Belgische inzending voor de Oscars. In 2008 ontving ze zelfs de prestigieuze Vlaamse Cultuurprijs voor Film.

The Cult Corner sprak onlangs exclusief met Fien Troch ter gelegenheid van de première van haar nieuwe speelfilm UNSPOKEN. Lees het hele interview hier.

____________________________________________________

Affiche Film by the Sea 2009

film by the sea

De elfde editie van het International Filmfestival Film by the Sea vindt dit jaar in CineCity Vlissingen plaats van vrijdag 11 tot en met zondag 20 september. Het publiek groeide van 10.000 bezoekers in 1999 naar bijna 42.500 in 2008, waarmee Film by the Sea het grootste culturele evenement van Zeeland is. Film by the Sea staat bekend om zijn unieke programma, zijn ongedwongen sfeer en bijzondere locatie aan zee. De films uit de competitie betreffen boekverfilmingen.

De jury voor het Film- en Literatuurprogramma van filmfestival Film by the Sea 2009 bestaat naast vaste juryvoorzitter Rinus Ferdinandusse uit Marjolein Beumer, Nelleke Noordervliet, Tania Heimans, Nazmiye Oral, Max van Praag en Peter Blok.

Actrice Anna Drijver siert het nieuwe affiche van Film by the Sea. De foto voor de poster is gemaakt door acteur en fotograaf Thom Hoffman. Hoffman maakt ook de trailer voor het festival. Het artwork van de poster is van de hand van reclamebureau men@work

Het gehele programma wordt 1 september bekendgemaakt. Dan begint tevens de kaartverkoop. Zie ook de website.

fien troch