Iraans Filmfestival in ZaandamMet het programma '30 jaar revolutie in Iran' maakt het Iraans Filmfestival dit jaar een zeldzame reis door de tijd. Te beginnen bij het jaar 1979, waarin de Shah plots zijn Iran moest verlaten en werd vervangen door een theocratisch regime. In de nooit eerder vertoonde documentaire 'The Newcomers' (Kianoush Ayari) ziet men unieke beelden, gedraaid met een video 8-camera, eind jaren zeventig. Vrouwen droegen wat ze maar wilden, er waren betogingen en demonstraties op straat en er werden ideeën uitgewisseld. Met de kennis van hoe het Iran in de dertig jaren erna is vergaan, blijkt de film hartverscheurend hoopvol te zijn. Ayari's documentaire, die 30 jaar lang verboden was in Iran, dook kort geleden onverwachts weer op en wordt op het Iraans Filmfestival voor het eerst vertoond aan een breed Nederlands publiek.

Naast deze bijzondere pareltjes is er op het Iraans Filmfestival ook veel ruimte voor nieuw talent. Het festival geeft ook tijdens deze editie debuterende filmmakers de kans om via korte films hun visie op Iran tentoon te spreiden. In een speciale korte filmcompetitie worden deze beoordeeld door een professionele jury.

En hoe worden Iraniërs en Iran over het algemeen eigenlijk gerepresenteerd door de Westerse filmindustrie? Schrijfster en Iran-kenner Eefje Blankenvoort zal speciaal voor het Iraans Filmfestival een bijzondere compilatie samenstellen van film- en TV fragmenten waarin Iran(iërs) zowel op stigmatiserende als inspirerende wijze worden verbeeld. Terwijl president Ahmadinejad regelmatig fel uithaalt naar het slechte imago van Iran in Hollywood blockbusters, zal Eefje Blankenvoort samen met filmcriticus Gawie Keyser (De Groene) en politicoloog Peyman Jafari onderzoeken hoe het nu echt gesteld is met de verbeelding van Iran in Westerse media.

Tevens zal het Iraans Filmfestival dit jaar verscheidene gasten uit binnen- en buitenland ontvangen. Zo spreken regisseurs Mehrdad Oskouei, Negin Kianfar, Marjan Alizadeh, Pejman Akbarzadeh en Frank Scheffer over hun nieuwste films, en licht Gijs Wanders zijn ervaringen in Afghanistan toe bij de documentaire ‘Afghan Star'. Het festival zal worden geopend door de Iraans-Nederlandse schrijver Kader Abdolah.

De 4e editie van het Iraans Filmfestival zal op 18, 19 en 20 December plaatsvinden in filmtheater ‘De Fabriek' in Zaandam. Bekijk voor het volledige programma www.iraansfilmfestival.nl
___________________________________________________

Prijsvraag The Haunting In Connecticut

hauntinginconnecticut

Vanaf 15 december 2009 is de Unrated Cut van THE HAUNTING OF CONNECTICUT verkrijgbaar op Blu-ray Hi-Def Special Edition en 2 Disc Special Edition DVD.

THE HAUNTING IN CONNECTICUT van Peter Cornwell vertelt het ijzingwekkende, waargebeurde relaas van de familie Campbell die een oud huis koopt. Na een reeks onverklaarbare gebeurtenissen komen de Campbells tot de schokkende ontdekking dat er een geest rondwaart, vastberaden om duistere krachten los te laten op de nieuwe bewoners. Met Virginia Madsen Martin Donovan, Kyle Gallner en Elias Koteas. 


The Cult Corner verloot DVD's en Blu-rays van deze griezelfilm. Beantwoord daarvoor de volgende vraag:

Wat was er vroeger in het vervloekte huis gevestigd?

Stuur je antwoord naar prijsvraag@thecultcorner.com onder vermelding van 'Haunting Prijsvraag' en geef ook aan of je de Blu-Ray of de DVD Disc wilt.

Winnaars krijgen rond 15 december bericht.

Door mee te doen aan deze Haunting in Connecticut prijsvraag ontvang je automatisch de maandelijkse nieuwsbrief van The Cult Corner. Opzegging kan op ieder gewenst moment door een e-mail te sturen naar nieuwsbrief@thecultcorner.com o.v.v. 'geen nieuwsbrief abonnement'.

haunting       haunting

Vanaf 15 december 2009 is de Unrated Cut van THE HAUNTING OF CONNECTICUT verkrijgbaar op Blu-ray Hi-Def Special Edition en 2 Disc Special Edition DVD. Met meer dan 2 uur aan Extra's.


Distributie: Dutch FilmWorks. Publiciteit: MVSP.

 iraans filmfestival