Jiska Rickels winnaar Prix de l’État de Vaud



Op het Zwitserse filmfestival Vision du Réel heeft Jiska Rickels met haar nieuwe documentaire BABAJI, AN INDIAN LOVE STORY over de stokoude Indiase sjamaan Baba Basant Rai de Prix de l'État de Vaud gewonnen.

Rickels was met haar film genomineerd in de categorie Regards Neuf, selecteerd uit jonge innovatieve regisseurstalenten waarvan de jury in de toekomst nog veel mooie films verwacht. Rickels nam de prijs bestaande uit 5000 Zwitserse Frank zelf in ontvangst. De jury in Nyon reikte de Regard Neuf prijs uit met de woorden: "Een film met een specifieke structuur waarbij Jiska er in is geslaagd beelden van het verleden naar het heden deskundig te visualiseren. De film laat voldoende ruimte voor emotie en de persoonlijkheden van de hoofdpersonen. Het liefdesverhaal, zowel krachtig als oneindig, wordt met tederheid en humor gebracht."


Jiska Rickels maakte eerder UNTERTAGE (2003) en de internationaal bekroonde 4 ELEMENTS (2006).

 
BABAJI, AN INDIAN LOVE STORY is een poëtische documentaire over het leven van een stokoude en kleurrijke Indiase Sjamaan. Babaji is volgens zijn dorpsgenoten ruim 107 jaar oud. Dagelijks daalt hij af in een zelfgegraven graf dat zich naast dat van zijn vrouw bevindt. Hier wacht hij tot de dood hen opnieuw zal herenigen. Jiska Rickels vertelt met BABAJI, AN INDIAN LOVE STORY een onwaarschijnlijk, lyrisch en soms ook komisch liefdesverhaal.

The Cult Corner sprak met Jiska Rickels over haar nieuwe film. Dat interview is vanaf donderdag 7 mei, de dag van de première van BABAJI, AN INDIAN LOVE STORY, hier te lezen.

babaji, an an indian love story