Kaboom Animation Festival 2022

Van 28 maart t/m 3 april 2022 vindt in Amsterdam, Utrecht én online het Kaboom Animatie Festival plaats. De winnende animaties toeren aansluitend langs een tiental bioscopen door het hele land. Het hele programma staat nu online op www.kaboomfestival.nl

Kaboom Animatie Festival presenteert de nieuwste en beste (inter)nationale animatieproducties. Een festival dat animatie in al haar geuren en kleuren viert met kunst die je aan het denken zet, designs die verbluffen, experimenten die je uit de tent lokken en entertainment dat je laat lachen, huilen en huiveren. Het festival opent 28 maart in Utrecht met een gratis visueel spektakel van de Japanse kunstenaar Motomichi Nakamura en 30 maart in Amsterdam met Where Is Anne Frank van Ari Folman.

Geselecteerd voor de Features in Competition zijn Bob Spit – We Do Not Like People, My Sunny Maad, Archipel, The Timekeepers of Eternity, Belle, Fortune Favors Lady Nikuko, Poupelle of Chimney Town en Where Is Anne Frank. De ruim 150 Shorts in Competition zijn verdeeld in vijftien blokken.

In de sectie Best of the Season draaien Flee, Cryptozoo, Wolfwalkers, Mijn moeder is een gorilla en Coppelia. Themaprogramma Sprookjes en Mythen brengt urban legends en volksverhalen uit diverse culturen samen. In het Nukufilm retrospectief draaien onder meer de bekroonde animaties Body Memory, On the Other Side of the Woods en The Master.

Naast de films in competitie, het themaprogramma en de diverse specials presenteren (gast)curatoren hun eigen programma’s. Zo verdiepen Anna Eijsbouts en Karolina Glusiec zich in experimentele animatie, Mette Peters vertoont Nederlandse animaties met live muziek en Julie Roy presenteert een programma over vrouwelijk genot. Tijdens de Stand-up Animation Night kun je genieten van stand up comedy met live animaties.

In Expanded Animation – met de VR competitie, een VR expositie en een tentoonstelling van werk uit de Kaboom+ Expanded Animation Workshop – kun je onder meer genieten van Manly Myths van Tosca van der Weerden, een persoonlijk artistiek project over mannelijkheid anno 2021.

 

 

Kaboom 2022