Leos Carax opent Cannes 2021

Negen jaar na het opmerkelijke HOLY MOTORS zal Leos Carax in Cannes zijn nieuwe speelfilm onthullen, een film waar cinefielen over de hele wereld reikhalzend naar uitkijken.

ANNETTE, Carax' eerste film in het Engels, opent op dinsdag 6 juli het 74e internationale filmfestival van Cannes. ANNETTE speelt zich af in het hedendaagse Los Angeles en vertelt het verhaal van Henry (Adam Driver), een stand-up comedian met een sterk gevoel voor humor, en Ann (Marion Cotillard), een zangeres met internationale faam. In de schijnwerpers zijn ze het perfecte stel, gezond, gelukkig en glamoureus. De geboorte van hun eerste kind, Annette, een mysterieus meisje met een uitzonderlijke bestemming, zal hun leven veranderen.

Deze zesde speelfilm van Carax heeft een soundtrack van Sparks en zal na de openingsceremonie op het Grand Théâtre Lumière in het Palais des Festivals van Cannes gelijktijdig in Franse bioscopen verschijnen. Leos Carax heeft ons de afgelopen 35 jaar een aantal van de mooiste momenten van de Franse cinema gegeven. Een poëtisch genie met een overvloed aan verbeeldingskracht. De officiële selectie wordt eind mei 2021 bekend gemaakt.

Het filmfestival van Cannes vindt plaats van 6 tot en met 17 juli 2021.