LOVER OF LOSER in première vlak voor Nederlands Film Festival


Op dinsdagavond 22 september, een dag voor de officiële opening van het 29e Nederlands Film Festival, gaat de nieuwe film van Dave Schram LOVER OF LOSER in première in de Utrechtse Stadsschouwburg. Bij de première zullen de hoofdrolspelers waaronder Martijn Lakemeier, Gaite Jansen, Ruud Feltkamp, Susan Visser en Thomas Acda aanwezig zijn.

In LOVER OF LOSER, naar de gelijknamige bestseller van Carry Slee, zit het de 15-jarige Eva niet mee. Met haar nieuwe stiefvader kan ze absoluut niet opschieten. Als bijverdienste ontwerpt ze T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt. Ze wil graag met iemand praten. Iemand die haar serieus neemt. Maar haar beste vriendin heeft daar nu geen tijd voor. Als bij een optreden van een muziekband de vlotte knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze al snel helemaal verloren. Hij pakt haar helemaal in met leuke kleren en wil haar zelfs voorstellen aan een bekende Parijse modeontwerper. Mees vindt het maar niets.

Dave Schram (1958) studeerde in 1981 af aan de Nederlandse Filmacademie. Hij maakte eerder onder andere de succesvolle speelfilms TIMBOEKTOE en RADELOOS. Als producent was hij onder meer betrokken bij de totstandkoming van de PIETJE BELL-films (o.a. Gouden Kalf voor Beste Production Design).

Naast hoofdrollen voor Susan Visser (moeder Eva), Thomas Acda (stiefvader Eva), Martijn Lakemeier (Mees), Ruud Feltkamp (Ricardo) en Gaite Jansen (Eva) spelen ook Claire Bender, Lucas Hamming, Afra Margeridon, Carlien van Dijken, Quinten Schram, Manuel Broekman en Carlijn van Zijtveld in LOVER OF LOSER.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober 2009.

Voor meer informatie: www.filmfestival.nl

lover of loser