Lupita Nyong'o juryvoorzitter Berlinale 2024

De Keniaans-Mexicaanse acteur, regisseur, producent en New York Times-bestsellerauteur Lupita Nyong'o wordt voorzitter van de internationale jury van het 74e Internationale Filmfestival van Berlijn.

Sinds haar Academy Award voor beste vrouwelijke bijrol in 12 YEARS A SLAVE in 2014 is Lupita Nyong'o een van de meest spraakmakende internationale acteurs, die zowel het publiek als de filmcritici inspireert.

“Lupita Nyong'o belichaamt wat we leuk vinden in de bioscoop: veelzijdigheid in het omarmen van verschillende projecten, het aanspreken van verschillende doelgroepen, en consistentie in één idee dat heel herkenbaar is in haar personages, hoe divers ze ook mogen lijken. We zijn blij en trots dat ze onze uitnodiging heeft aanvaard om juryvoorzitter te worden van de 74e Berlinale”, zeggen Berlinale-directeuren Mariëtte Rissenbeek en Carlo Chatrian. “Ik ben zeer vereerd om voorzitter te mogen zijn van de internationale jury van het Internationale Filmfestival van Berlijn. Ik kijk ernaar uit om het uitmuntende werk van filmmakers van over de hele wereld te vieren en te erkennen”, reageerde Lupita Nyong'o zelf.

De 74ste editie van de Berlinale vindt plaats van 1 5 tot en met 25 februari 2024.

Lupita Nyong'o