Mijke de Jong opent International Film Festival Rotterdam

De 51ste editie van International Film Festival Rotterdam opent op 26 januari 2022 met de première van ALONG THE WAY, de nieuwe speelfilm van Mijke de Jong.

De film is gebaseerd op het verhaal van de dappere jonge Afghaanse tweelingzussen Nahid en Malihe die Mijke de Jong ontmoette toen ze als vrijwilliger in het vluchtelingenkamp Moria werkte op het Griekse eiland Lesbos. Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic: “Mijke de Jong is een bekend gezicht met een lange en rijke IFFR-historie – in 1990 was ze al bij ons te zien. Het is een eer om haar weer te mogen verwelkomen en IFFR te openen met haar aangrijpende en actuele film.”

Synopsis

Op hun vlucht naar Europa raken tweelingzussen Zahra en Fatima hun familie kwijt tijdens een hinderlaag op de grens van Turkije en Iran. In de chaos rennen ze de verkeerde kant op om opnieuw in Iran te belanden. Terwijl ze voor zichzelf moeten zorgen, niet wetend wie ze moeten vertrouwen, doen ze een tweede gevaarlijke poging om Europa te bereiken. Om te overleven in een vijandige wereld komen zij voor keuzes en dilemma’s te staan die hun symbiotische relatie en geweten zwaar op de proef stellen.

ALONG THE WAY is de twaalfde speelfilm van Mijke de Jong. Het scenario is geschreven door Jolein Laarman, Jan Eilander en Mijke de Jong. De hoofdrollen worden vertolkt door Malihe Rezaie, Nahid Rezaie en Sina Nazari. ALONG THE WAY is een productie van BALDR Film (Frank Hoeve & Katja Draaijer) in coproductie met Heretic (GR), de VPRO en Human en is tot standgekomen met steun van CoBO.

Distributeur September Film brengt de film uit in de bioscoop.

 

 

ALONG THE WAY