My Salinger Year opent 70ste Berlinale

My Salinger Year van schrijver/regisseur Philippe Falardeau beleeft zijn wereldpremière op 20 februari 2020 in het Berlinale Palast.

De topcast van de Berlinale openingsfilm wordt aangevoerd door de Golden Globe winnende en Oscar-genomineerde Sigourney Weaver als literair agent van aspirant-dichter Joanna (Margaret Qualley). Het is de taak van Joanna om de fanmail van cultauteur J.D. Salinger, de trots van het bureau, te beantwoorden.

Regisseur Philippe Falardeau presenteerde eerder zijn film C'est pas moi, je le jure! (It's Not Me, I Swear!) In 2009 in de sectie Berlinale Generation, waar hij zowel de Grand Prix van de Generation Kplus International Jury voor de beste film als de Crystal Bear voor de beste film won. Philippe Falardeau schreef en regisseerde ook de Academy Award genomineerd Monsieur Lazhar en The Good Lie met in de hoofdrol Reese Witherspoon.

“Ik ben heel blij dat My Salinger Year de Berlinale 2020 opent. We hadden niet op een betere wereldpremière kunnen hopen. In het verleden is de Berlinale geopend met prachtige films van gevestigde regisseurs; het behoeft geen betoog dat ik me vereerd voel dat ik op die lijst sta. Ik heb goede herinneringen aan het festival, waar een van mijn functies werd vertoond op Generation in 2009. Ik kijk ernaar uit om hereniging met Margaret Qualley en Sigourney Weaver voor het evenement,” zegt Philippe Falardeau.

De Canadees-Ierse coproductie is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Amerikaanse auteur Joanna Rakoff.

 

 

 

My Salinger Year