NFF 2024 opent met première Witte Flits

WITTE FLITS, het speelfilmdebuut van Laura Hermanides, is de openingsfilm van de 44e editie van het Nederlands Film Festival (NFF).

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na ruim twintig jaar psychisch lijden krijgt een jonge man toestemming voor euthanasie. Zijn ouders steunen hem in de complexe weg naar een waardige dood. De cast, o.a. Gouden Kalf-winnaars Renée Soutendijk en Raymond Thiry, Sanne den Hartogh en Manoushka Zeegelaar Breeveld, zijn aanwezig op de openingsavond van het NFF op vrijdagavond 20 september in Stadsschouwburg Utrecht. Op dezelfde avond is WITTE FLITS te zien door publiek in de vele filmtheaters door het hele land. De kaartverkoop van de eerste selectie van het programma start op 13 juni via filmfestival.nl.

Regisseur Laura Hermanides: “In 2013 werd ik diep geraakt door het verhaal van twee ouders die hun zoon liefdevol hadden gesteund in zijn strijd om euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. Terwijl ze in hun omgeving stuitten op weerstand en onbegrip, zag ik mensen die het grootst mogelijke offer brachten door de doodswens van hun zoon te accepteren en hem in alle liefde te steunen in zijn complexe weg naar een waardige dood. Ik ben vereerd dat Witte flits als openingsfilm van het Nederlands Film Festival mag bijdragen aan het open gesprek rondom dit thema.”

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van vrijdag 20 september t/m vrijdag 27 september 2024.