Nieuw logo International Film Festival RotterdamNaast een nieuwe programmaopzet krijgt het International Film Festival Rotterdam ook een nieuw logo. Dit nieuwe logo onderstreept het eigenzinnige en toekomstgerichte karakter van het IFFR. Het logo omvat een tijgerkop en de naam van het festival in kapitalen, beide in zwart-wit.

Het festival wil met een nieuw logo markeren dat het actief reageert op recente ontwikkelingen in de kunstzinnige film en filmgerelateerde beeldende kunst. Zo is de indeling van de komende editie beter toegesneden op de behoefte van de organisatie om die veranderingen
duidelijker te presenteren. Drie hoofdsecties bieden gelegenheid om de aandacht ten volle te richten op de introductie van jonge filmmakers, op belangrijk nieuw werk van gevestigd onafhankelijk talent en op thematische actualiteiten.

Het nieuwe IFFR-logo zal de komende weken geleidelijk het sinds 1996 gehanteerde logo ontworpen door Max Kisman gaan vervangen in alle uitingen van het festival. Rond de festivalperiode verschijnt het nieuwe IFFR-logo als campagnebeeld op de affiches en merchandise van de 38ste festivaleditie. De basiskleuren van het nieuwe IFFR-logo en van het campagnebeeld voor de editie 2009 zijn, uitdagend in een tijdperk van full color beeldgeweld, zwart en wit.

___________________________________________________________

Interview Eddy Terstall

eddy terstall

In Vox Populi schets filmmaker Eddy Terstall (1964) een satirisch beeld van de hedendaagse Nederlandse politiek. Terstall zou hiermee zijn maatschappijtrilogie afronden, maar verklaart in gesprek met The Cult Corner dat er nog een deel gaat komen. We spraken hem in Amsterdam, vlak na de première van Vox Populi op het Nederlands Filmfestival.

Lees hier het hele interview.

iffr