Nieuwe look Imagine Fantastic Filmfestival

Amsterdam, 4 augustus 2022 - Het Imagine Fantastic Film Festival presenteert met trots een nieuwe, eigentijdse look. De 38e editie van het filmfestival omarmt met het principe 'Weird is Wonderful' de fantastische film in al zijn gedaantes. 
De nieuwe look & feel van Imagine is verzorgd door communicatie agency KesselKramer.
 
“Imagine viert dat wat tegen de culturele norm in durft te gaan. Want wat vandaag weird is, kan de norm van de toekomst zijn. Weird is een onuitputtelijk domein, dat breed genoeg is om alle fantastische filmgenres te omvatten.” – KesselsKramer.
 
Zeeduivel
Imagine Fantastic Film Festival heeft met deze nieuwe look een logo dat tevens de mascotte van het festival is. Het beeldmerk van de zeeduivel past perfect bij het genrefestival vanwege de associatie met de mysterie van de deep sea. Een ‘weird’ monsterlijk, bijna mythologisch wezen en de reflectie van de ‘diepte’ dat het festival programma biedt.
 
Terugkeer fysiek programma
Dit jaar viert Imagine bovendien de terugkeer van een fysieke editie met een uitgebreider en meer divers programma dan ooit. In de nieuwe locaties De FilmHallen en LAB111 vertoont het festival een verscheidenheid aan speelfilms en korte films in maar liefst vijf zalen, waar dat er voorheen twee waren. Het programma bestaat dit jaar uit vier belangrijke pijlers: het jaarlijkse themaprogramma, de landenfocus binnen 'Mythen van Wereld', Imagine Expanded en Imagine Industry.  
 
Over Imagine Fantastic Film Festival
Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding. Ieder jaar daagt Imagine het publiek uit om via de verbeelding na te denken over de toekomst van mens en maatschappij. Hierbij wordt de kracht van de fantastische film gebruikt die je in staatstelt om toekomstige werelden te ontdekken, een andere kijk op de werkelijkheid te ontwikkelen, het onbekende te onderzoeken en daarmee je blik te verruimen. 
 
Imagine ziet het fantastische genre als een rijke bron van gedachte-experimenten, dat vaak anticipeert of reflecteert op sociale en technologische ontwikkelingen. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de fantastische film met actuele ontwikkelingen in de samenleving. 
 
 
Imagine vindt dit jaar plaats van 26 oktober t/m 4 november 2022 in De FilmHallen en LAB111 in Amsterdam.
 
 
 
 
 
Imagine Fantastic Film Festival