Nominaties 9e Cinema.nl Afficheprijs


Uit 53 posters van Nederlandse films heeft een vakjury vijf posters genomineerd. Het betreft de affiches van de films ANGST (ontwerp Sander Plug), DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK (Alex van Warmerdam), NOTHING PERSONAL (Susanne Keilhack & Joost Hiensch), OORLOGSWINTER (Sara Simpson & Richie Burridge) en DE STORM (Michael van Randeraat).

Het publiek bepaalt welke van deze vijf posters de winnaar wordt van de 9e Cinema.nl Afficheprijs, bestaande uit een wisseltrofee (een ingelijst affiche van de klassieker Jonge Harten, ontworpen door Titus Leeser) en een geldprijs van € 2.500,-

Tot en met 28 september 24.00 uur kan er worden gestemd op  www.afficheprijs.nl (een fonkelnieuwe website in zijn geheel gewijd aan posters voor Nederlandse films) of door middel van stembiljetten in het Festivalpaviljoen op de Neude in Utrecht en in thetaer de Lieve Vrouw te Amersfoort. De stemmers maken kans op twee kaarten voor het Gala van de Nederlandse Film en tien door de Volkskrant uitgegeven dvdboxen.

De uitreiking vindt plaats op woensdag 30 september live in het Nederlands Film Festival Journaal dat tijdens het festival dagelijks wordt uitgezonden op Nederland 2. De genomineerde posters worden tijdens het festival tentoongesteld in het Festivalpaviljoen op de Neude in Utrecht en in theater de Lieve Vrouw in Amersfoort. Na het festival worden alle 53 affiches opgenomen in de museale collectie van het Filmmuseum.

De jury van de 9e editie van de Afficheprijs bestond uit John Durie (directeur Strategic Film Marketing), Marten Jongma (curator Stedelijk Museum Amsterdam), Lex Reitsma (grafisch ontwerper), Monique van Schendelen (directeur publiciteitsbureau MvSP) en Paul Verstraeten (communicatie-en marketingadviseur).

__________________________________________________________

Winnaars EDEN LAKE prijsvraag bekend

eden lake

Het goede antwoord op de vraag met welke Franse film uit 2006, waarin enge kinderen een Frans stel achterna zitten in de bossen van Roemenië, EDEN LAKE grote overeenkomsten toont moest zijn ILS (THEM) van David Moreau en Xavier Palud.

De winnaars van de DVD en Blu-ray zijn:

Sandra Breedveld uit Groningen

Alexi Papaikonomou uit Bolsward

Patricia Marsman uit Den Haag

Gefeliciteerd! De prijzen komen naar jullie toe.

EDEN LAKE is vanaf nu te koop op DVD en Blu-ray. Bijvoorbeeld bij de uitgebreide webwinkel OMG Entertainment, gespecialiseerd in cult, horror, B-film en sci=fi: http://www.omg-entertainment.nl/