Openingsdag Fantastisch Kinderfilm Festival



Het Fantastisch Kinderfilm Festival wordt op zaterdag 18 april geopend door de eigenwijze Pororo, de Kleine Pinguïn. Deze Koreaanse animatieserie voor kinderen vanaf twee jaar, is al jaren een groot succes in Azië en is sindsdien doorgebroken in tientallen landen. Gelukkig is nu ook Nederland aan de beurt, en zijn Pororo en zijn vriendjes de aftrap van ons festival. Ook kun je op de openingsdag komen kijken naar de vier grappige Pinguïns van Madagascar. Na de animatiefilm Madagascar hebben ze nu een eigen tekenfilmserie, die op het Fantastisch Kinderfilm Festival voor het eerst op het witte doek is te zien.

Verder kun je op de openingsdag kijken naar Kikker en zijn Vrienden, Despereaux de Dappere Muis, Wallace & Gromit: op leven en brood (bioscooppremière), Hondenhotel en de Shaun het Schaap-marathon. Aan het begin van de middag kun je genieten van de cartoons met Alice en Julius de Kat, waarbij live muziek wordt gemaakt. Later op de dag wordt er in het restaurant thee geserveerd en kun je smullen van een zelfgemaakte Pim- of Pompoes, terwijl je kijkt naar de Avonturen van Pim & Pom.

Natuurlijk is er ook op de openingsdag veel te doen en te ontdekken, zoals zélf filmpjes maken en spelen met speciale installaties die gemaakt zijn door studenten van de Hogeschool van Amsterdam.

Kijk voor meer informatie, tijden, nieuws en praktische zaken op www.afffkids.nl

HET FANTASTISCH KINDERFILMFESTIVAL
Het Fantastisch Dierenhotel
Zaterdag 18 t/m zondag 26 april 2009
Filmmuseum, Vondelpark Amsterdam

afff2009