Openingsfilm Cannes 2019 bekend

Het 72e International Film Festival van Cannes wordt geopend met de competitievertoning van de nieuwe film van Jim Jarmusch, THE DEAD DON'T DIE.

Op dinsdag 14 mei, op het scherm van het Grand Théâtre Lumière, wordt de film van de Amerikaanse regisseur en scenarist dit jaar de eerste Palme d'Or-wedstrijdvertoning.

In het slaperige stadje Centerville klopt er iets niet. De maan hangt groot en laag aan de hemel en dieren beginnen ongewoon gedrag te vertonen. Niemand weet precies waarom. Nieuwsberichten zijn weinig geruststellend en wetenschappers lijken terecht bezorgd. Maar niemand voorziet de vreemdste en gevaarlijkste gevolgen die Centerville binnenkort zal gaan plagen: de doden stijgen op uit hun graf en vallen woest aan en doen zich te goed aan de levenden. De overgebleven burgers van de stad moeten vechten voor hun overleving.

 

THE DEAD DON'T DIE wordt gedistribueerd door Focus Features en Universal Pictures International. De film zal op dezelfde dag als de première worden uitgebracht in Frankrijk en vanaf 14 juni wereldwijd.

 

 

THE DEAD DON'T DIE