Paul Verhoeven ontvangt eerste Rutger Hauer Award

Zondagavond 19 januari wordt in het Eye Filminstituut Amsterdam, tijdens de jaarlijkse Shortcutz Awards, de eerste Rutger Hauer Award uitgereikt aan Paul Verhoeven. De award wordt uitgereikt door de partner van Rutger Hauer; Ineke Hauer- ten Cate. Beeldend kunstenaar Folkert de Jong ontwierp het beeld.

De Rutger Hauer Award gaat naar een persoon of instelling die een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en promotie van de korte film. Ook kan de Award gaan naar een persoon of organisatie die gezien wordt als inspiratiebron voor jonge filmmakers. Rutger Hauer heeft zich in die afgelopen jaren ingezet voor de begeleiding en ontwikkeling van jonge filmmakers. Of het nu ging om introducties op het gebied van acteren, regisseren of nieuwe media, Rutger was een stimulans voor menig ambitieuze filmmaker in spé. Rutger Hauer was tot vlak voor zijn dood in juli 2019 een actief adviseur van Shortcutz Amsterdam.

Programmamaker René Mioch, zegt namens het Bestuur van Shortcutz: “Rutger was erg betrokken bij het werk van Shortcutz. Hij kwam regelmatig naar de Awards, keek mee naar nieuwe korte films en adviseerde bij het uitnodigen van gasten. Hij vierde met ons zijn 75-ste verjaardag. Wij missen hem en willen hem jaarlijks eren met deze naar hem vernoemde award”.

Zondagavond worden ook de Shortcutz Awards voor Korte Films uitgereikt. De avond zal worden bijgewoond door diverse collega’s uit de filmwereld waaronder Monique van de Ven, Diederik van Rooijen, Melody Klaver, de Belgische regisseurs Bilall Fallah en Adil El Arbi, Romana Vrede, Mano Bouzamour, Jord Knotter, Hugo Metser jr., Hans Dagelet, Ate de Jong, Frans Weisz, Eddy Terstall en Huub Smit.

 

 

Shortcutz Awards