Pluk de Nacht: 6 t/m 15 augustusDe zesde editie van het Pluk de Nacht festival is te zien van 6 t/m 15 augustus in Amsterdam op het Stenen Hoofd aan het IJ. Hierna zal van 18 t/m 22 augustus, het Timorplein bij Studio K in Amsterdam Oost, omgetoverd worden tot een openlucht film festival.

Op twee schitterende locaties in Amsterdam worden gedurende 15 dagen op een reusachtig filmscherm de beste nationale en internationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties vertoond, die (nog) niet in Nederland in de bioscoop zijn uitgebracht. In de afgelopen vijf edities heeft Pluk de Nacht bewezen een vernieuwende programmering neer te kunnen zetten en bijzondere films bij een breed publiek te introduceren, met meer dan 15.000 bezoekers in 2008.

Daarnaast is er de laatste jaren in toenemende mate aandacht voor andere, aangrenzende kunstvormen, zoals webkunst, filmmuziek en fotografie.

Openingsfilm - Autumn Ball
De zesde editie van Pluk de Nacht zal worden geopend met de Estlandse film AUTUMN BALL van Veiko Õunpuu, waarin we verschillende bewoners van een flatblok volgen in hun misere en eenzaamheid. De film draait vanaf 29 oktober in filmhuizen in Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Rotterdam.

Ze Frank Retrospectief
Naast het uitgebreide filmprogramma, vertoont Pluk de Nacht een retrospectief van een van de grootste webkunstenaars van dit moment, Ze Frank. Hij verwierf wereldfaam met zijn videoblog 'The Show' en is een graag geziene gast op prestigieuze conferenties als TED. Zijn werk is ironisch, inventief en ontroerend tegelijk, en loopt uiteen van kleine web installaties tot films en performances. Tijdens Pluk de Nacht wordt er niet alleen online en in de openlucht een unieke selectie van oud en nieuw werk vertoond, maar komt Ze Frank speciaal uit Los Angeles over om zijn kunsten te vertonen op het Stenen Hoofd in Amsterdam.

 

Het Festival
Verdere informatie en programmering verschijnen zo spoedig mogelijk op: www.plukdenacht.nl

pluk de nacht