Pluk de Nacht begint veelbelovend


Het Pluk de Nacht festival gaat 6 t/m 15 augustus van start op het Stenen Hoofd aan het IJ. Gedurende 15 dagen worden op een reusachtig filmscherm de beste nationale en internationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties vertoond, die (nog) niet in Nederland in de bioscoop zijn uitgebracht.

Het festival begint veelbelovend met de volgende twee films: 

Donderdag 6 augustus – het Stenen Hoofd:

AUTUMN BALL (Veiko Õunpuu, 2007, 123 minuten)

De openingsfilm van het Pluk de Nacht festival is een zwarte komedie, waarin het jonge talent Veiko Õunpuu verschillende bewoners van een flatblok volgt in hun eenzaamheid. Autumn Ball is zo deprimerend dat je erom kunt lachen. Deze debuutfilm heeft op verschillende prestigieuze festivals gedraaid en won de Orrizonte Award op het Filmfestival van Venetië 2007.

In Nederland wordt AUTUMN BALL uitgebracht door Mokum Filmdistributie en Pluk de Nacht. Dit is de eerste film die door het openlucht filmfestival wordt gedistribueerd. De film draait vanaf 29 oktober in filmhuizen in Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Rotterdam.

Zaterdag 8 augustus – het Stenen Hoofd:

LOUISE-MICHEL (Gustave Kervern en Benoît Delépine, 2008, 94 minuten)

Van de makers van Aaltra , die in 2004 op Pluk de Nacht werd vertoond. Treedt toe in de bizarre wereld van Louise en Michel. Louise en haar collega's staan van de een op de andere dag op straat en besluiten het er niet bij te laten zitten. Onder aanvoering van Louise beramen ze het plan om hun voormalige baas uit de weg te laten ruimen. Michel lijkt de juiste man voor deze klus, maar al snel blijkt Louise te moeten bijspringen. Onvoorbereid, naïef en op onorthodoxe wijze gaan ze te werk, wat resulteert in een opeenstapeling van absurde en vaak hilarische situaties.

LOUISE-MICHEL won de Best Screenplay Award op het San Sebastian Film Festival 2008en de World Cinema Special Jury Prize for Originality op het Sundance Film Festival 2009.

De programmering, trailers, korte filmpjes en alle informatie is nú te zien op www.plukdenacht.nl

______________________________________________________________

Win vrijkaartjes voor LESBIAN VAMPIRE KILLERS

 

lesbianvampirekillers

Donderdag 30 juli gaat de compleet over-the-top horrorfilm LESBIAN VAMPIRE KILLERS in première. De film gaat over Fletch en Jimmy, twee jongens die verzeild raken in het plaatsje Cragwich, waarover de vampier Carmilla een vloek heeft uitgesproken: ieder meisje wordt op haar achttiende verjaardag een vampier. Fletch en Jimmy zijn niet alleen, want vergezeld door vier buitenlandse toeristes. Samen binden ze de strijd aan tegen de lesbische vampierinnen die het op hen hebben voorzien.

Bekijk hier alvast de trailer om je in de stemming te brengen: http://www.lesbianvampirekillers.nl

Nog meer zin in lesbische vampieren: doe de quiz om te kijken of jij uit het juiste, lesbische hout bent gesneden: http://www.viceland.com/nl/lesbianvampirekillers/

lesbianvampirekillers 

Maar eigenlijk zou alleen al de campy titel genoeg moeten zijn om je naar de bios te lokken voor een letterlijk stevig potje vampieren meppen. The Cult Corner helpt je daarbij een handje want we geven drie maal twee vrijkaartjes weg voor LESBIAN VAMPIRE KILLERS.

Beantwoord de volgende vraag, mail het antwoord voor 7 augustus naar thecultcorner@gmail.com en maak kans op de vrijkaartjes. Vermeld naast het antwoord ook je adres.

De mengeling van horror en homoseksualiteit doet The Cult Corner erg denken aan de allereerste volbloed gay slasher die in 2004 in première ging. Daarin had een seriemoordenaar het op een groepje homo's voorzien. Wat is de titel van die film?

Door deelname aan deze prijsvraag abboneer je jezelf op de maandelijkse nieuwsbrief van The Cult Corner. De nieuwsbrief kun je desgewenst op ieder ogenblik opzeggen door een e-mail te sturen naar nieuwsbrief@thecultcorner.com

pluk de nacht