Première Les Barons in aanwezigheid van Nabil Ben Yadir


LES BARONS, het speelfilmdebuut van regisseur Nabil Ben Yadir, kan gezien worden als het Belgische antwoord op de Nederlandse komedie Shouf shouf habibi!. Belangrijk verschil: de regisseur van LES BARONS is zelf van Marokkaanse oorsprong.

Donderdag 6 mei is Ben Yadir te gast in Rialto te Amsterdam voor de speciale première van zijn film. Met na afloop een Q&A.

LES BARONS gaat over Hassan en zijn vrienden. Zij vormen samen Les barons, Brusselse jongens die het liefst een beetje lummelen of rondtoeren in hun (te) dure auto in de hoop meisjes op te pikken. Hassan droomt echter van meer: het liefst zou hij stand-up comedian worden. Een 'beroepskeuze' die noch bij zijn vrienden, noch bij vader in goede aarde valt. Als Hassan dan ook nog verliefd wordt op de zuster van mede-Baron Mounir, zijn de rapen gaar.

Dat Ben Yadir zelf over voldoende humor beschikt, bleek bij het afgelopen filmfestival van Rotterdam. Na afloop van de vertoning van LES BARONS aldaar bezorgde hij het enthousiaste publiek een onvergetelijke Q&A met zijn vaak hilarische antwoorden.

Met dat gevoel voor humor wilde hij een film maken, waarin het leven van allochtone Marokkanen nu eens niet als kommer en kwel wordt neergezet. Movie2Movie schreef in hun recensie "Regisseur Ben Yadir heeft van zijn verhaal geen sociaal drama gemaakt (wat gezien de bestaande situatie in Molenbeek makkelijk had gekund), maar koos er voor de problematiek van de integratie wel degelijk bij de horens te vatten, maar dan op een eigen én andere wijze. Het resultaat is een snedige komedie met soms vileine zelfspot en als product daarmee even effectief."

Donderdag 6 mei kan de bezoeker van Rialto zelf oordelen, als Ben Yadir zijn opwachting maakt bij de speciale première van zijn komedie. Na afloop van de film beantwoordt Ben Yadir vragen van het publiek.

Locatie: Rialto (Ceintuurbaan 338)

Reserveren: 020 - 67 687 00

Datum: donderdag 6 mei 2010

Aanvang: 19:30 uur

Meer info: www.rialtofilm.nl

les barons