Premiere THE TRIBUNAL in Den Haag

Zondag 20 september om 15.00 uur vindt in het Filmhuis in Den Haag de première plaats van THE TRIBUNAL, de nieuwe film van Hans-Christian Schmid, die op de première aanwezig zal zijn.

THE TRIBUNAL gaat over Hannah Maynard (Kerry Fox), procureur bij de Internationale rechtbank in Den Haag waar zij de rechtszaak leidt tegen Goran Duric, een voormalige commandant van het Joegoslavische Nationale Leger. Hij wordt beschuldigd van de deportatie en later moord op Bosnische moslims. Met haar belangrijkste getuige, Mira (Annamaria Marinca), gaat ze de strijd aan tegen de zwarte kant van de wet en justitie. De film won op het Berlin International Film Festival de Amnesty International Film Prize en de Prize of the Guild of German Art House Cinemas en was eveneens genomineerd voor de Gouden Beer.

Het scenario voor de film THE TRIBUNAL is geschreven door Bernd Lange en Hans-Christian Schmid. Regisseur Hans-Christian Schmid, die grote bekendheid verwierf met zijn laatste film REQUIEM. Die film werd op meerdere festivals onderscheiden, waaronder het Berlijn International Film Festival (FIPRESCI Prize), Chicago International Film festival, en werd in eigen land uitgeroepen tot Beste Film door de German Critics Award.

Schmid: "We were interested in the discrepancy of a woman for whom the fulfilment of institutional duties had been highest priority for years and who all of a sudden finds herself being an outsider because of her persistence. Who is confronted with the fact that a system, which she had always believed in and passionately supported, turns against her."

De dag na de première is het de Internationale dag van de Vrede en vinden in Den Haag diverse evenementen plaats in dit kader. De komst van de heer Ferris heeft dan ook als hoofddoel het uitdragen van de vredesboodschap. Ferris is president van het King Center in Atlanta en een volle neef van de vermoorde dominee Martin Luther King. Het King Center is in 1968 opgericht om het gedachtegoed van dominee King levend te houden.

The Cult Corner sprak in Berlijn met beide hoofdrolspeelsters Kerry Fox en Anamaria Marinca. Deze interviews zullen rond de première hier worden gepubliceerd.

The Tribunal