Prijsvraag OorlogswinterOp 27 november gaat Oorlogswinter van regisseur Martin Koolhoven in première. Win een wollen muts & twee vrijkaartjes voor deze indrukwekkende verfilming van het beroemde boek van Jan Terlouw.

Oorlogswinter speelt zich af in de ijskoude winter van 1944/1945. Nederland is bedekt met een dik pak sneeuw. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont een jongen, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen.

Beantwoord de volgende vraag en stuur het antwoord naar prijsvraag@thecultcorner.com

Hoe heet de jonge hoofdpersoon uit Oorlogswinter?

De winnaar krijgt uiterlijk 23 november bericht. 

_______________________________________________________

Tilda Swinton Juryvoorzitter Berlinale 2009

 Tilda Swinton

Actrice Tilda Swinton (1960) is de juryvoorzitter van het 59ste Internationale Filmfestival van Berlijn, dat van 5 tot 15 februari 2009 plaats zal vinden.

De Schotse Swinton begon haar acteercarrière met een jarenlange samenwerking met regisseur Derek Jarman, waarmee ze negen films maakte. Ze brak vervolgens door met haar hoofdrol in Sally Potters Orlando in 1992, waarna ze zich richtte op de kunst en modewereld. Zo was Swinton jarenlang de muze van ontwerpers Viktor & Rolf. In de jaren negentig was ze te zien in films zoals Young Adam, Broken Flowers, The Beach en Michael Clayton, waarvoor ze een Oscar won, en meest recent nog in Burn After Reading van de gebroeders Coen. Volgend jaar zal de actrice onder andere te zien zijn in The Limits of Control, de nieuwe film van Jim Jarmusch.

Festivaldirecteur Dieter Kosslick gaf als reactie: "I'm pleased that the wonderful Tilda Swinton will be our Jury President in 2009. Her commanding screen presence has made an indelible impression in contemporary, innovative filmmaking."


Oorlogswinter