Prijsvraag: win DVD/Blu-ray van Eden Lake


Deze week is de nagelbijtend spannende horrorfilm EDEN LAKE te huur en te koop op DVD en op Blu-ray. EDEN LAKE is het grimmige debuut van de Britse schrijver/regisseur James Watkins waarin een kamperend stelletje zich de woede van de plaatselijke plattelandsjeugd op de hals haalt en dagenlang door hen wordt geterroriseerd.

EDEN LAKE werd tussen 29 juli en 10 september 2007 gefilmd op locaties in en rond Iver Heath, Buckinghamshire in Engeland. Daar staan de beroemde Pinewood studio's nabij 530 hectare naaldbos. Midden in dat bos ligt Blackpark Lake. Het grote meer was eerder te zien in Britse horrorfilms als THE CURSE OF FRANKENSTEIN (1957), THE BRIDES OF DRACULA(1960), BLOOD ON SATAN'S CLAW (1971) en zelfs in de James Bond-film GOLDFINGER (1964) is ‘Eden Lake' te zien.

eden lake

EDEN LAKE toont grote overeenkomsten met een Franse film uit 2006, waarin enge kinderen een Frans stel achterna zit in de bossen van Roemenië. Wat is de titel van die film?

Mail het antwoord voor 14 september naar thecultcorner@gmail.com en maak kans op de DVD of Blu-ray. Vermeld naast het antwoord ook je adres en je voorkeur voor DVD of Blu-ray.

Door deelname aan deze prijsvraag abboneer je jezelf op de maandelijkse nieuwsbrief van The Cult Corner. De nieuwsbrief kun je desgewenst op ieder ogenblik opzeggen door een e-mail te sturen naar nieuwsbrief@thecultcorner.com

________________________________________________________

Zondag 11 oktober: arthouse in Pathé


das weisse band

Zondag 11 oktober vindt in vijf Pathé-bioscopen het eerste PAC-Festival plaats. Vijf nieuwe films van Woody Allen, Jane Campion, Lee Daniels, Michael Haneke en Lars von Trier voor slechts 25 euro. In Pathé Buitenhof, Eindhoven, Groningen, De Kuip en Tuschinski. Kaarten zijn vanaf nu te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscopen.


PAC staat voor Pathé Alternatieve Cinema. Met dit aanbod speelt Pathé in op de groeiende behoefte bij het publiek aan kwaliteitsfilms. Tijdens het eerste PAC-Festival gaan vijf speelfilms in voorpremière, die later in het jaar in de Pathé-bioscopen draaien.

zo 11 okt, 10.30-12.30 uur: BRIGHT STAR

Een romantisch drama van Jane Campion (The Piano) over de tragische liefde tussen de dichter John Keats en zijn buurmeisje Fanny, een eigenzinnige modestudente. Genomineerd voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

13.15-15.40 uur: DAS WEISSE BAND (zie foto)

Sfeervolle film van Michael Haneke (La pianiste) over mysterieuze gebeurtenissen in een Duits dorp aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. De in schitterend contrastrijk zwart-wit gedraaide speelfilm was dit jaar de winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

16.15-17.50 uur: WHATEVER WORKS

Zwarte komedie van Woody Allen (Vicky Cristina Barcelona) over de excentrieke New Yorker Boris die een dakloze jonge vrouw voor zijn deur vindt en haar in zijn appartement uitnodigt. Met haar humor en optimisme verandert ze Boris' leven voorgoed.

19.00-20.45 uur: PRECIOUS

Rauw, energiek drama van Lee Daniels (Shadowboxer) over een meisje in het getto van Harlem dat alles tegen heeft. Precious is zwart en dik, wordt mishandeld door haar vader en moeder, maar gaat dankzij een enorme levenslust niet bij de pakken neerzitten. Grote hit op het Sundance filmfestival waar de film onder meer de publieksprijs won.

21.15-22.55 uur: ANTICHRIST

Controversieel drama van provocateur Lars von Trier (Dancer in the Dark) verdeelt het publiek in twee kampen. Of je het een meesterwerk vindt of een verwerpelijke film, Antichrist laat niemand onberoerd. De meest besproken film van het festival van Cannes toont de hellegang van een stel nadat hun kind bij een ongeluk komt te overlijden.

De vijf bioscopen

- Pathé Buitenhof, Buitenhof 20, Den Haag,
- Pathé Eindhoven, Dommelstraat 27, Eindhoven,
- Pathé Groningen, Gedempte Zuiderdiep 78, Groningen,
- Pathé De Kuip, Cor Kieboomplein 501, Rotterdam,
- Pathé Tuschinski, Reguliersbreestraat 26-34, Amsterdam,

eden lake