Prijswinnaars IMAGINE bekend!



Op de slotavond van IMAGINE: 25th Amsterdam Fantastic Film Festival zaterdag 25 april, maakte de Black Tulip-jury, bestaande uit Eddy Terstall (regisseur), Gerhard Busch (VPRO Gids) en Guido van Driel (striptekenaar) de winnaar bekend van de Black Tulip 2009, de juryprijs van IMAGINE.

De winnaar is geworden:


LET THE RIGHT ONE IN (Låt den rätte komma in) van de Zweedse filmmaker Tomas Alfredson, gebaseerd op de bestseller Laat de ware binnenkomen van John Ajvide Lindqvist.

De jury: "Die prijs gaat naar een film die het horrorgenre ver overstijgt, en laat zien dat ieder pispaaltje eigenlijk een vampier als vriendin zou moeten hebben".

LET THE RIGHT ONE IN won tevens de Silver Scream Award 2009.

before the fallDe

Méliès-jury, bestaande uit Martin Koolhoven (regisseur), Clementine van Wijngaarden (VARA Gids) en Hisko Hulsing (animator/striptekenaar), kende de Zilveren Méliès 2009 voor de Beste Europese Fantastische Film van IMAGINE toe aan BEFORE THE FALL (Tres Días).

Uit het juryrapport: "De winnaar van de Zilveren Méliès is met recht een fantastische film: het mengt naar hartenlust elementen uit het genre van de horror, Apocalyps, seriemoordenaarfilm, drama, zelfs romantiek en heeft daarbij een licht filosofische inslag: is de mens voorbestemd om zijn instincten te volgen, zelfs als hij weet dat elke actie futiel is in het licht van een snel naderende Apocalyps?"

let the right one in