Ridley Scott maakt nieuwe ALIEN


Cinema.nl meldt dat regisseur Ridley Scott een prequel zal gaan regisseren van ALIEN, de horror sci-fi waarmee hij in 1979 doorbrak. Twentieth Century Fox heeft een scenarioschrijver aangesteld om het script te schrijven dat zich af zal gaan spelen voor de gebeurtenissen uit de eerste ALIEN.

In de nieuwe film zal actrice Sigourney Weaver naar alle waarschijnlijkheid niet voorkomen. Weaver heeft zich steeds opnieuw verzet tegen de sequels van de film van Scott, al speelde ze heldin Ellen Ripley wel in de drie officiële sequels ALIENS (James Cameron, 1986), ALIEN 3 (David Fincher, 1992) en ALIEN: RESURRECTION (Jean-Pierre Jeunet, 1997). In de meer recente afleveringen ALIEN VS. PREDATOR (Paul W. S. Anderson, 2004) en ALIEN VS. PREDATOR: REQUIEM (The Brothers Strause, 2007) waarin het titelmonster het opneemt tegen een collega uit een andere populaire horror sci-fi speelde Weaver niet meer mee.

Voor Ridley Scott is het lang geleden dat hij een horror of sci-fi film maakte. De laatste jaren regisseerde hij vooral misdaad (BODY OF LIES, AMERICAN GANGSTER), drama (A GOOD YEAR, MATCHSTICK MEN) en ridderfilm KINGDOM OF HEAVEN. Er zijn nog geen data bekend over het nieuwe ALIEN-project.

_______________________________________________________

Winnaars LESBIAN VAMPIRE KILLERS prijsvraag bekend

lesbianvampirekillers

Het goede antwoord op de vraag 'De mengeling van horror en homoseksualiteit doet The Cult Corner erg denken aan de allereerste volbloed gay slasher die in 2004 in première ging. Daarin had een seriemoordenaar het op een groepje homo's voorzien. Wat is de titel van die film?' moest zijn HellBent uit 2004 (lees hier de recensie).

De winnaars van de vrijkaarten zijn:

Edo de Waard uit Enkhuizen

Bart van Dekken uit Harkema

Wim de Graaf uit Bemmel

Gefeliciteerd! De prijzen komen naar jullie toe.

alien