She Came to Me openingsfilm Berlinale 2023

Het 73ste Internationale Filmfestival van Berlijn gaat op 16 februari 2023 van start met de wereldpremière van de Amerikaanse productie SHE CAME TO ME. De romantische komedie van regisseur en scenarist Rebecca Miller heeft een cast van internationale sterren, waaronder Peter Dinklage, Marisa Tomei, Joanna Kulig, Brian d'Arcy James en Anne Hathaway.

“We zijn zeer verheugd deze festivaleditie te openen met een onweerstaanbare komedie, die voortbouwt op de alledaagse conflicten van de Westerse samenleving. De personages, bedacht door Rebecca Miller en geïncarneerd door fantastische acteurs, kiezen ervoor om de inspiratie van het moment te volgen in plaats van zich te laten leiden door maatschappelijke dictaten. SHE CAME TO ME is als een pre-code Hollywood-film een ​​magische ode aan de vrijheid van meningsuiting”, aldus de Berlinale-regisseurs Mariëtte Rissenbeek en Carlo Chatrian.

Regisseur en scenarist Rebecca Miller was voor het laatst te gast op de Berlinale in 2016 met de Panoramafilm MAGGIE'S PLAN, nadat haar film THE PRIVATE LIFES OF PIPPA LEE in 2009 in Competitie vertoond was.

De Berlinale vindt plaats van 16 tot en met 26 februari 2023.