Shutter Island komt eraan!



Na THE GANGS OF NEW YORK, THE AVIATOR en THE DEPARTED zal regisseur Martin Scorsese in zijn nieuwste film SHUTTER ISLAND alweer voor de vierde keer samenwerken met acteur Leonardo DiCaprio. En deze keer voor beide heren eens geen historisch drama of een misdaadfilm, maar een heuse horror!

SHUTTER ISLAND speelt zich af in 1954. Politieman Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenaar die is ontsnapt uit een T.B.S.-kliniek voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Er zijn vermoedens dat de vrouw zich ergens op het eiland verstopt en de twee politiemannen gaan op onderzoek uit.

Daar aangekomen blijkt dit al snel een duivelse zoektocht te gaan worden. Om te beginnen werkt de ziekenhuisstaf niet bepaald mee, een orkaan verstoort alle communicatie met het vasteland en de patiënten maken misbruik van alle commotie door te ontsnappen. Teddy draait door alle paniek en mysterie half door en begint langzamerhand aan zijn eigen geestelijke gezondheid te twijfelen. 

Naast Mark Ruffalo en Leonardo DiCaprio zijn in SHUTTER ISLAND ook fijne acteurs als Max von Sydow, Patricia Clarkson, Michelle Williams en Ben Kingsley te zien.

De nieuwe Scorsese gaat in première op het aanstaande filmfestival van Berlijn (11-21 februari) en zal vanaf 18 februari in ons land te zien zijn.

Kijk hier voor meer info en de trailer.

________________________________________________

26ste Imagine festival: 14 t/m 24 april  

imagine

Imagine, dat dit jaar van 14 t/m 24 april voor de 26ste keer plaatsvindt in Amsterdam, is sinds jaar en dag synoniem met de genres fantasy, horror, thriller, sciencefiction en anime. Maar eigenlijk verhullen die etiketten meer dan dat ze verhelderen. Sommige films vragen om meer dan één etiket, terwijl op andere juist niets blijft plakken.

Ook dit jaar staat er weer het nodige aan fantasierijk spektakel op stapel. Met, behalve zo'n 50 lange en 25 korte films, de Night of Terror, het Fantastisch Kinderfestival, masterclasses, themaprogramma's en Q&A's met diverse gasten.

Uit dat rijk geschakeerde aanbod zijn twee themaprogramma's samengesteld. Zo richten we de schijnwerper op Oost-Europa, waar de genrefilmproductie al jaren op volle toeren draait. Vreemd genoeg dringt maar weinig daarvan door tot onze helft van het continent. Tijd dus voor een bescheiden, maar verhelderende selectie.

En dan zijn er de films die we hebben samengebracht onder de noemer retro-magie. Een term van eigen makelij voor films uit verschillende genres, die één ding gemeen hebben: ze grijpen alle terug op filmstijlen uit voorbije decennia.

Het affiche is dit jaar ontworpen door Iris van der Eijken. De films zijn nieuw, de locatie trouwens ook: filmtheater Kriterion aan de Roetersstraat 170.

Het festival was al eerder te gast bij Kriterion: in 2000 en 2001. Tien jaar later later telt het filmtheater drie in plaats van twee zalen en is ook de capaciteit van het populaire en sfeervolle café vergroot. Kriterion is gegroeid, evenals Imagine.

Verdere informatie en updates over films, gasten en speciale evenementen zijn vanaf heden te vinden op onze website: http://www.imaginefilmfestival.nl

shutter island