Spike Lee keert terug als juryvoorzitter

Het filmfestival van Cannes is verheugd te kunnen bevestigen dat de Amerikaanse regisseur Spike Lee de voorzitter van de jury zal zijn van zijn 74e editie, die dit jaar van 6 tot 17 juli 2021 zal worden gehouden. Trouw aan zijn toezeggingen beloofde de Amerikaanse regisseur de Festival bij zijn terugkeer naar de Croisette.

Vorig jaar verhinderd vanwege de gezondheidscrisis, luidt het Festival de Cannes dit nieuwe decennium in met een uitstekende voorzitter van de jury, een van de grootste regisseurs van zijn generatie, evenals een scenarioschrijver, acteur, redacteur en producent. Al 30 jaar lang is de onvermoeibare Spike Lee een scherpzinnige chroniqueur van de vragen van zijn tijd, met een resoluut eigentijdse benadering die nooit zonder een vleugje lichtzinnigheid en amusement is.

"Gedurende de maanden van onzekerheid die we net hebben meegemaakt, is Spike Lee ons blijven aanmoedigen. Deze steun komt eindelijk tot bloei en we hadden niet kunnen hopen op een krachtigere persoonlijkheid om onze moeilijke tijden in kaart te brengen", zegt Pierre Lescure, voorzitter van het festival. "Zijn enthousiasme en passie voor cinema hebben ons een enorme boost van energie gegeven om het grote festival voor te bereiden waar iedereen op heeft gewacht. We kunnen gewoon niet wachten!", Zegt Thierry Frémaux, afgevaardigde-generaal.

 De officiële selectie en de samenstelling van de jury worden begin juni bekendgemaakt. Omringd door de leden van zijn jury zal Spike Lee de Gouden Palm uitreiken tijdens de sluitingsceremonie op zaterdag 17 juli.

Het filmfestival van Cannes vindt plaats van dinsdag 6 juli tot en met zaterdag 17 juli 2021. Meer informatie op www.festival-cannes.com