Thee Wreckers Tetralogy van Rosto in bioscopen

Windmill Film Distribution brengt Thee Wreckers Tetralogy op 5 maart 2020 uit in de bioscopen. Het programma bestaat uit vier korte films van filmmaker, muzikant, schrijver en beeldend kunstenaar Rosto en een behind-the-scenes documentaire over zijn leven en werk. 

Op 7 maart 2019 overleed de Nederlandse filmmaker Rosto, pseudoniem voor Robert Stoces, kort na zijn vijftigste verjaardag. Hij was ook muzikant, schrijver en beeldend kunstenaar, en voegde deze disciplines samen in zijn filmwerk dat in Nederland en ver daarbuiten zijn gelijke niet kent. Rosto’s oeuvre – macaber, grillig, opwindend en technisch griezelig perfect – zou je kunnen plaatsen tussen de films van Tim Burton en Terry Gilliam. Al doe je daarmee zijn unieke talent tekort. Rosto’s laatste korte film Reruns, een surrealistische, muzikale terugblik op zijn leven en carrière, is het sluitstuk van Thee Wreckers Tetralogy.

Het vierluik bestaat verder uit No Place Like Home (2008), Lonely Bones (2013) en Splintertime (2015). Daarnaast bestaat het programma uit de behind-the-scenes documentaire Everything’s Different, Nothing Has Changed van Joao Costa & Robert Gradisen over de band, de muziek en de films van Rosto.

 

 

 

Thee Wreckers Tetralogy