Tom Cruise naar Cannes 2022

Tom Cruise zal op 18 mei 2022 aanwezig zijn in Cannes voor de vertoning van TOP GUN: MAVERICK, gepland voor een release op 26 mei in Nederland. Het festival zal ook een speciaal eerbetoon brengen aan Tom Cruise in de vorm van een klein retrospectief. 

Top Gun-held Maverick keert terug in bioscopen over de hele wereld en Tom Cruise keert terug naar het filmfestival van Cannes waar hij slechts één keer eerder te zien was: op 18 mei 1992 voor Ron Howard's FAR AND AWAY, de slotfilm van het 45ste festival. Die avond reikte hij de Gouden Palm uit aan regisseur Bille August voor zijn film THE BEST INTENTIONS.

Precies dertig jaar later, op 18 mei 2022, zal het filmfestival van Cannes hem een ​​uitzonderlijk eerbetoon brengen voor zijn levenslange prestaties. Op die speciale dag heeft Tom Cruise 's middags een gesprek op het podium met journalist Didier Allouch en loopt hij 's avonds de trappen op van het Palais des Festivals voor de vertoning van TOP GUN: MAVERICK, geregisseerd door Joseph Kosinski.
 
Het 75e filmfestival vindt plaats van 17-28 mei 2022.