Winnaar pitchcompetitie Imagine 2020

Yfke van Berckelaer heeft vanochtend de pitchcompetitie van Imagine Film Festival 2020 gewonnen.

Ze wint hiermee een automatische deelname aan de internationale coproductiemarkt Frontières. Deze markt wordt normaal gesproken georganiseerd in Montréal, maar vindt dit jaar van 23 t/m 26 juli online plaats. De internationale jury, bestaande uit Ellis Driessen (Filmfonds), Brendan McCarthy (producent, Ierland) en Matteo Lovadina (sales agent, Frankrijk) viel unaniem voor het project The House With the Six Heads van Van Berckelaer.

The House With the Six Heads is een mix van home invasion en wraakfilm met een vrouwelijk perspectief en een 17de-eeuwse setting. Na een gruwelijke gebeurtenis in haar huis neemt een jonge vrouw het heft in handen om de ongewenste gasten een voor een te grazen te nemen. Uit het juryrapport: 'Het is ons een groot plezier om de award toe te kennen aan dit opvallende en originele project. Het toont marktpotentieel en heeft een sterke onderliggende boodschap. Het gebruik van de legende van de 'Zes Hoofden’ als een vrouwelijk wraakverhaal is actueel en nog altijd onderhoudend.'

Sinds 2015 organiseert Imagine de pitchcompetitie, waarvan de winnaars deelnemen aan de coproductiemarkt Frontières in Montréal in juli. De via Imagine ingestroomde projecten zijn in vorige jaren succesvol gebleken, met Kill Mode (Frontières 2015) en Meet Jimmy (2018) als uitschieters. Het eerste project is inmiddels gerealiseerd, het tweede is opgepikt door Paramount Studios.

 

 

Yfke van Berckelaer