Ja, ik wil!

Regie: 
Kees van Nieuwkerk
Cast: 
Elise Schaap, Martijn Lakemeijer & Thijs Römer
Jaar: 
2015
Duur: 
96 minuten
Genre: 
Romcom
Waardering: 
2,5 ster

JA, IK WIL! is een romantische komedie van Kees van Nieuwkerk.  Hoofdpersonage dertiger Roos (Elise Schaap) heeft veel kansen gehad in haar leven, maar iedere keer als ze voor áltijd samen wilt zijn met een man, dumpt hij haar. Haar hele omgeving is inmiddels gelukkig in de liefde en ze struikelt bijna over alle bruiloftsuitnodigingen, inclusief die van haar exen. Om zichzelf een houding te geven, neemt ze haar nieuwste stagiair Daan (Martijn Lakemeijer) overal mee naartoe. Uiteindelijk wordt ze hopeloos verliefd op de arts Jacob (Thijs Romer), maar of dit haar ware Jacob is?

Zoals het verhaal klinkt, is het eigenlijk ook: clichérijk op alle manieren waarop een film cliché kan zijn. Maar dit neemt niet weg dat JA, IK WIL! een nieuw hoogtepunt bereikt op het niveau van feel-good: dit is niet de gemiddelde Nederlandse versie van Bridget Jones's Diary, maar minimaal in het kwadraat. Roos is Nederlands nuchter, en dit levert vermakelijke situaties op.

Los van de flauwe opmerkingen is JA, IK WIL! volgepropt met leuke details. Neem bijvoorbeeld het bijrolletje van Manuel Broekman, die als one night stand een ordinaire jongen inclusief panterprintje en zonnebankbruine huid speelt. Het is misschien ietwat over de top, maar wel humoristisch en leuk gevonden. Het voorspelbare karakter van JA, IK WIL! past goed bij de sfeer van de hele film, en bij het personage van Roos.

In JA, IK WIL! is bijna iedere scène voorspelbaar, maar dit maakt het niet minder leuk. Wie van arthouse of uitdagende cinema houdt, kan JA, IK WIL! misschien beter overslaan,  maar wie zin heeft om binnen drie minuten te glimlachen zonder dat dat de 93 minuten erna ophoudt, kan het best zo snel mogelijk een kaartje kopen.

 

Ja, ik wil!