Christopher Lee geridderdHet heeft koningin Elizabeth II behaagd: acteur Christopher Lee is geridderd en mag zich officieel Sir Christopher Lee noemen.

Lee werd verrast op de set van THE RESIDENT, een griezelfilm van het legendarische Britse productiehuis Hammer, waar Christopher Lee samen met acteurs als Peter Cushing, Ralph Bates en Hazel Court naam maakten in film als THE CURSE OF FRANKENSTEIN, DRACULA HAS RISEN FROM THE GRAVE en CURSE OF THE MUMMY'S TOMB.

Onlangs kocht John de Mol de rechten op de catalogus van Hammer Films en wordt er nieuw leven in het productiebedrijf geblazen. THE RESIDENT wordt de eerste van de nieuwe lijn Hammer films. Het gaat over een dokter (Hillary Swank) die haar intrek neemt in een appartement in Brooklyn en er achter komt dat ze niet alleen is. De film wordt medio 2010 uitgebracht.

______________________________________________

TOKYO GORE POLICE op DVD verschenen

tokyo gore police

De nieuwe loot aan de boom der ultragewelddadige Japanse shockcinema heet TOKYO GORE POLICE en is nu ook in Nederland op DVD uitgebracht. Het speelt zich af in Japan in de nabije toekomst waarin Tokyo is uitgegroeid tot een dystopisch vagevuur. Op televisie wordt een nieuw merk scheermesjes aangeprezen waarmee je je polsen nog sneller, stijlvoller en pijnlozer doorsnijdt. En er is een spel ontwikkeld met de mogelijkheid om via de afstandsbediening staatsvijanden te martelen.

TOKYO GORE POLICE is een film van special effectmaker Yoshihiro Nishimura, die vorig jaar horrorliefhebbers over de hele wereld verraste met de make-up effecten voor het humoristische splatterfestijn THE MACHINE GIRL van Noboru Iguchi. Was er daar tussen de groteske bloedbaden in nog enigszins sprake van een plot, wat minieme karakterontwikkeling en enkele regieaanwijzingen; TOKYO GORE POLICE is een eendimensionale bloedfonteinententoonstelling zoals je vermoedelijk niet eerder zag.

Lees hier de hele recensie en bekijk de bloederige trailer.

omg entertainment 

TOKYO GORE POLICE en THE MACHINE GIRL zijn allebei zeer goedkoop te bestellen bij OMG Entertainment, de nieuwe Nederlandse webwinkel voor cult, horror, sci-fi, giallo, animatie, spaghetti-western en exploitatie. Bestel je nog deze maand, dan krijg je een extra korting op THE MACHINE GIRL.  

______________________________________________

Weekend van de Spannende Film in Amersfoort

eden lake

In de maand van het spannende boek organiseert filmhuis De Lieve Vrouw in Amersfoort van donderdag 25 t/m zondag 28 juni een spannend filmweekend voor iedereen die van gruwelen, griezelen en gillen houdt: het Weekend van de Spannende Film. Gedurende vier dagen staan een drietal films, waaronder een voorpremière van THE CHASER, een Koreaanse thriller die landelijk nog in première moet gaan. Naast deze film ook het rauwe EDEN LAKE en het prijswinnende LET THE RIGHT ONE IN.

Filmprogramma:

The Chaser


DO 25, 21.45 - ZA 27, 22.15 (VOORPREMIÈRE)
Karaktervolle Koreaanse thriller over een ex-politieman die als pooier op het spoor van een gestoorde seriemoordenaar komt. Het met meesterlijk plezier in filmmaken gerealiseerde debuut van regisseur Hong-Jin blijft voortdurend verrassen en was in het thuisland de kaskraker van het jaar. Het waargebeurde verhaal van The Chaser is gebaseerd op een seriemoordenaar die 21 prostituees vermoordt.


regie: Hong-Jin Na, Zuid-Korea 2008, lengte 123 minuten

Eden Lake


VR 26, 22.15 - ZO 28, 21.15
Een groepje hondsbrutale hangjongeren verstoort op ruwe wijze het romantische weekend van het jonge stel Jenny en Steve. Deze film is vooral een angstaanjagende aanrader voor iedereen die zijn horrorfilms het liefst rauw op het bord krijgt.


regie: James Watkins, Engeland 2008, lengte 91 minuten

Lees hier de recensie.

Let the right one in


VR 26, 19.30 - ZA 27, 21.45
De veel gepeste Oscar wordt verliefd op Eli, een mooi maar merkwaardig meisje uit de buurt die een vampier blijkt te zijn...Deze stijlvolle Zweedse film was tijdens het IFFR 2008 één van de publieksfavorieten en maakte een ware zegetocht langs de Internationale filmfestivals. Gebaseerd op de bestseller Laat de ware binnenkomen van John Ajvide Lindqvist.


regie: Tomas Alfredson, Zweden 2008, lengte 114 minuten.

Lees hier de recensie. 

Meer info is op de website van De Lieve Vrouw te vinden.

christopher lee