Brain Smasher ... A Love Story

Regie: 
Albert Pyun
Cast: 
Teri Hatcher, Andrew Dice Clay & Yuji Okumoto
Jaar: 
1993
Duur: 
88 minuten
Genre: 
Cult
Waardering: 
3 sterren

Nog voordat Teri Hatcher in de jaren 90 als Lois Lane bekendheid verwierf op televisie, speelde ze zwempakmodel Samantha Crain in BRAIN SMASHER ... A LOVE STORY. Hatcher's carrière kwam rond deze tijd pas echt op gang.... maar daar was deze cultcomedy niet bepaald de oorzaak van. Niettemin levert Hatcher lang geen slecht acteerwerk. Ze staat haar mannetje tegenover komiek Andrew Dice Clay, die met zijn haantjesgedrag en dikke New Yorkse accent lekker dicht bij zichzelf mag blijven.

Clay speelt in BRAIN SMASHER de opgepompte sullige uitsmijter en zelfbenoemde ‘Brain Smasher' Ed Molloy die bij toeval betrokken raakt bij een strijd tussen ninja's en Samantha. De strijd draait om een rode lotus bloem. De bloem biedt onsterfelijkheid aan degene die hem opeet en is in handen van Samantha. Wanneer een groep Chinese ninja's lucht krijgt van de krachtige bloem, wordt de jacht geopend op het supermodel.

Regisseur en schrijver Pyun, min of meer bekend om het Jean-Claude Van Damme-vehikel CYBORG, mikt duidelijk op een ongenuanceerd komisch actiespel. De tagline luidt dan ook niet voor niets ‘Rescue a super-model. Battle killer ninjas. Save the world. No problem!!!' en de grappen zijn voor de hand liggend. Toch blijft BRAIN SMASHER boeien omdat het zó bizar is en zó vol zit met gedateerde, spotgoedkope auto-achtervolgingsscène', flauwe oneliners als ‘I would say anything to save the world' en karakteristieke knokgeluidjes.

Van een exploitatiefilm als deze hoef je niet veel verwachtingen te hebben. Tegen het einde kun je uiteraard de finale-oneliners al voorspellen, maar dat heeft hier juist z'n charme. De epische slotscène, waarin Andrew Dice Clay eindelijk zijn bijnaam Brain Smasher eer aan doet -met zijn blote vuist!- is de kers op de taart. BRAIN SMASHER ... A LOVE STORY is de dvd bij uitstek die je kijkt met vrienden om een avondje te lachen.

 

BRAIN SMASHER … A LOVE STORY