Frances Ha

Regie: 
Noah Baumbach
Cast: 
Greta Gerwig, Mickey Sumner & Adam Driver
Jaar: 
2012
Duur: 
86 minuten
Genre: 
Feelgood drama
Waardering: 
4,5 ster

Met Frances Ha voegt regisseur Noah Baumbach een heerlijk onaangepast personage toe aan een oeuvre dat al overloopt van de onconventionele, prettig gestoorde typetjes, zoals de neurotische Roger Greenberg (Ben Stiller in GREENBERG), de geflipte oceanograaf Steve Zissou (Bill Murray in THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU) en beterweter Mr. Fox uit FANTASTIC MR. FOX.

De even onzekere als rap van de tongriem gesneden single twintiger Frances, medegeschreven door vertolkster Greta Gerwig, is een quirky New Yorkse danseres op een kruispunt in haar leven. Ze rijgt de ene flutbaan aan de andere en denkt nooit na over de dag van morgen.

Om haar heen ziet ze succesvolle en gefocuste leeftijdsgenootjes die wel een carrière en relatie hebben. Tot voor kort haalde ze licht sarcastisch haar schouders op, maar nu ook haar hartsvriendin Sophie (Mickey Sumner) zich settelt met man en baan, begint er bij Frances toch wat te knagen.

In fraai, digitaal zwart-wit geschoten en voorzien van luchtige liedjes van onder andere David Bowie en Hot Chocolate laat FRANCES HA je anderhalf uur mee fladderen met Baumbachs meest innemende personage tot nu toe. Alles in een prettig, luchtig evenwicht en nooit sleets. In welke andere film gaat een leuke, single meid nou naar Parijs om daar door alles heen te slapen en zonder de liefde van haar leven terug te keren?

 

Lees hier ons interview met regisseur Noah Baumbach: http://www.thecultcorner.com/interviews/noah-baumbach

 

Frances Ha