Sicario

Regie: 
Denis Villeneuve
Cast: 
Emily Blunt, Josh Brolin & Benicio Del Toro
Jaar: 
2015
Duur: 
121 minuten
Genre: 
Actie
Waardering: 
3,5 ster

SICARIO van Denis Villeneuve is een schematisch opgezette actiethriller over de manier waarop de V.S. de Mexicaanse drugskartels te lijf gaan. Dat gaat volgens dit scenario via directe, gerichte acties en buiten iedere wet en regelgeving om.

We worden deze schimmige wereld ingetrokken als een onervaren FBI-agente (Emily Blunt) wordt gevraagd mee te gaan op een korte missie om een van de leiders van een van de vele kartels om te leggen. Ze reist mee met huurling Benicio del Toro en chef d'equippe Josh Brolin, twee door de wol geverfde mannen, die Blunt alleen meenemen omdat ze door de aanwezigheid van een FBI-agent een mandaat hebben om te interveniëren in Mexico.

In tegenstelling tot vele films van dit type, blijft Blunt het groentje dat ze in het begin was, en maakt zij geen miraculeuze ontwikkeling door. Dat zal vele kijkers irriteren, want het is nu eenmaal leuker om naar een sterk en almachtig personage te kijken dan naar een angsthaasje op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Villeneuve houdt het de volledige speelduur grimmig en spannend, waarbij de openingsscène en het oprollen van enkele gangleden tegen het einde apart genoemd mogen worden, want daar wordt het echte cinema. Het camerawerk van Coenbroertjesveteraan Roger Deakins vangt alles in prachtige beelden. Niet echt competitiemateriaal in Cannes, maar een sterke thriller is het zeker.

 

 

 

 

Sicario